EMPOWERING YOUTH - Mini Music Fest // street art / live performance

Urbannect a avut bucuria sa fie chemat din nou alaturi de Cluj Capitala Tineretului prin Proiectul Day 15. De data aceasta Livingul Urban a fost montat in Zug Zone.

 

 


 

 

 Proiectul Day 15 a avut încă de la început ca miză reactivarea zonelor « gri » din Cluj, iar acest lucru se vede cât se poate de concret, în culori!


Tema lunii mai este „street art” - reactivarea unor spații industriale abandonate în noi locuri independente pentru cultură alternativă.

Evenimentul lunii mai poartă numele de „EMPOWERING YOUTH - Mini Music Fest // street art / live performance”, eveniment prin care echipele Day 15 și Balcony TV Cluj/Kolozsvár au contribuit la 2 spații de cultură alternativă, aflate la aceași adresă.

- teatrul independent Váróterem Projekt din spațiul ZUG.zone
- prima galerie de street art din #Cluj - Launloc, Casă, Atelier și Galerie

Peste 600 de tineri au participat aseară, 16 mai 2015, la eveniment și împreună am strâns peste 2.000 de lei ce vor fi utlizați pentru îmbunătățirea acestor 2 locuri, în continuare.

Tot ce vedeți aici în culori - cele 2 graffiti-uri (Peretele de faianță din interiorul galeriei și graffiti-ul din exterior), au fost realizate de mai mulți artiști clujeni, dar și din țară în doar câteva zile.

- Mr. Kero
- Irlo
- Obie Platon
- Ocu
- Ma Tei
- Norbert DakoGraff
- Cora Coki
- Flaviu Moldovan
- Cosmin Mihai Moraru
- MEPH
- Andrei Sclifos
- Milena Surducan

Mulțumiri deosebite tuturor acestor oameni care și-au dedicat timpul pentru acest proiect, dar mai ales acelora dintre voi care ați contribuit la îmbunătățirea spațiului în continuare. Echipa Day 15 vă apreciază pe fiecare în parte. :)

Partenerii Day 15 au mereu un rol important în realizarea acestor evenimente, așa că profităm de ocazie să mulțumim echipelor Joe Romania și BCR pentru suport.

Antoma Advertising de asemenea merită aprecierea noastră pentru evenimentul lunii mai.

Să nu uităm că pe scenă și la platane au fost:

- Brody & Dr. Panda
- Quidbop live set
- Iszlai József live
- Bélaműhely
- The Case
- Tomma Alistar
- XXANAXX
- Danaga
- Fishman

Proiectul Day 15 este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro) și este co-finanțat și susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Day 15 este unul dintre proiectele strategice din cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a
Tineretului - Youth@Cluj-Napoca 2015.

În fiecare lună implicăm comunitatea clujeană în acțiuni menite să transmită câte un mesaj pozitiv, într-un mod creativ și prin care dăm un nou sens spațiilor din oraș.

Mulțumiri pentru fotografii: Gergely Nemeș - voluntar #Cluj2015.

#ShareSpace #ShareCulture #SharePower

---

A Day 15 projekt a kezdetektől fogva Kolozsvár szürke zónáit szerette volna újra „forgalomba helyezni”. Ennek a törekvésnek igen színes eredményei vannak.

A májusi hónap témája az utcai művészet, amely segítségével Kolozsvár egyik elhagyatott ipari zónáját szerették volna a szervezők újra működésbe hozni, és az alternatív kultúra új, független terévé alakítani.

A májusi hónap eseménye még az „EMPOWERING YOUTH - Mini Music Fest // street art / live performance” névre is hallgat. A Day 15 és a Balcony TV Cluj/Kolozsvár csapatai is aktívan közreműködtek a két, egy címen található helység alternatív kulturális térré való átalakításában.

- A Váróterem Projekt független színház a ZUG.zone területén kapott helyet, valamint létrejött az első kolozsvári „utcai művészet” galéria is, amely Launloc néven egyesíti az ideális teret, amely ház, műhely és galéria is egyben.

Több, mint 600 fiatal vett részt tegnap éjszaka, 2015 május 16-án az eseményen. Együtt sikerült összegyűjtenünk egy valamivel több, mint 2.000 lejes összeget, amely a két hely folyamatos felújítására és fenntartására lesz fordítva.

Minden, amit itt, színesben láthattok, vagyis a két graffiti-kompozíciót (a csempefal a galéria belsejében és a graffiti a galéria külső részében található) több kolozsvári és hazai művész hozta létre ez alatt a pár nap alatt.

A művészek a következők:

- Mr. Kero
- Irlo
- Obie Platon
- Ocu
- Ma Tei
- Norbert DakoGraff
- Cora Coki
- Flaviu Moldovan
- Cosmin Mihai Moraru
- MEPH
- Andrei Sclifos
- Milena Surducan

Őszinte köszönettel tartozunk ezeknek az embereknek, hogy idejüket a megálmodott projektre áldozták, és nektek is, akik közreműködtetek és támogattátok adományaitokkal a két hely renoválását és fenntartását. A Day 15 csapata nagyra értékeli a nagylelkűségeteket!

A Day 15 partnereinek mindig igen fontos szerep jut, hiszen nélkülük, az anyagi támogatásaik nélkül nem jöhetnének létre ezek a rendezvények. Megragadjuk az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk a Joe Románia és a BCR csapatának a támogatásért!

Az Antoma Advertising úgyszintén kiérdemli az őszinte elismerésünket a májusi hónap eseményéért.

Ne feledjük el azt sem, hogy a színpadon szórakoztatott minket a

- Brody & Dr. Panda
- Quidbop live set
- Iszlai József live
- Bélaműhely
- The Case
- Tomma Alistar
- XXANAXX
- Danaga
- Fishman

A Day 15 projeket a SEE 2009 – 2014 grantokon keresztül az ONG Románia Alap támogatta, (www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro) valamint a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács.

A Day 15 egyike a 2015 Kolozsvár – Európa Ifjúsági Fővárosa program stratégiai projektjeinek.
Youth@Cluj-Napoca 2015.

Minden hónapban bevonjuk a kolozsvári közösséget azokba a tevékenységeinkbe, amelyeknek célja egy pozitív üzenet kreatív módon történő közvetítése, és amelyek által célt és értelmet szeretnénk adni a város tereinek.

Köszönjük szépen a fényképeket Nemes Gergely önkéntesünknek! #Cluj2015.
#ShareSpace #ShareCulture #SharePower

Click me

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM