Orasul Acasa 2 In cartiere 2015

   Oraşul Acasă s-a desfasurat în Piaţa Unirii făcând cetăţenii care trec frecvent prin centru să înţeleagă importanţa şi utilitatea spaţiului public ca instument de responsabilizare civică.

Nivelul următor al acestui concept s-a născut natural din necesitatea de a continua şi în spaţiile publice din cartiere, pentru a conştientiza mai bine ideea că oraşul nu e numai centrul. 

 

 

 

De aceea am creat un eveniment poli-nuclear care să aducă acest proiect în centrele de cartier. Evenimentul este conceput ca fiind unul itinerant, urmând să parcurgă în perioada august-octombrie un drum ce îl urbanectează cu cetăţenii locuitori ai cartierelor Grigorescu, Mănăştur, Gheorgheni, Mărăşti urmând ca în final să concentreze atenţia tuturor în evenimentul corolar din Piaţa Unirii.

     Planul de activităţi este conceput în asa fel încât să atragă atentia tuturor categoriilor de public, de toate vârstele şi preocupările.

     Concursul de table, schimbul de sfaturi utile în gastronomie, cosmetică şi fashion, idei pentru noi amenajări la nivel de grădină şi locuinţă, schimburi de jucarii cu scop umanitar,etc. sunt toate alese pentru că reprezintă subiecte de interes general şi sunt menite să ne aproprie unii de alţii transformându-ne într-o COMUNITATE URBANĂ FAMILIALĂ.

 

 Agenda Proiectului:

In luna august ne veti putea gasi in cartierul Grigorescu cu prima etapa a acestui proiect in care se vor derula ateliere si workshopuri pentru copii, activiti recreative cu animalele de companie, discutii despre lifestyle si bucatarie, ateliere DIY (cum sa faci singur, reutilizare si reciclare) si prima etapa a concursului de table.

Etapa a 2-a se va desfasura la inceputul lunii septembrie in cartierul Manastur cu aceleasi tipuri de activitati dar punand accentul pe scoala si pregatirea pentru aceasta.

Etapa a 3-a se va desfasura la sfarsitul lunii septembrie in cartierele Gheorgheni/Marasti in zona Iulius Parc si va avea ca tematica pescuitul si lacurile din zona.

Etapa a 4-a se va desfasura in Piata Unirii la inceputul lunii octombrie unde va avea loc finala concursului de table pe Cluj si unde vom avea ocazia sa concluzionam toata activitatea de pana acum a proiectului Orasul meu Acasa.

Click me

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM