Video Mapping - Omul Micro Macro

La H33 Omul MicroMacro se trezește când Clujul nu doarme.
După ce Kero Zen și Raw Cocu i-au dat formă și viată la Art & Fun Days din luna Mai, acum sunteți invitați din nou să-l admirați, trezit din nou de către vloop printr-un show de mapping și muzică ambientală improvizată live de Free 2 Flow si Bogdan Octav Rakolcza.

2 ore de reverie și contemplare în așteptarea solstițiului de vară în care universul din interiorul fiecăruia se aliniază cu întreg universul cosmic.

Eveniment în cadrul Cluj Never Sleeps 4.0. Programul complet este aici: www.clujneversleeps.ro

 

 

AfterMovie

Exercitii de conectare urbana

După ce am descoperit farmecul de la H33 în evenimentul Art & Fun Days din 12-14 mai acum e timpul să facem câteva exerciții de conectare. În cadrul festivalului Zilele Clujului, organizat de Primaria Cluj-Napoca în spațiul de pe strada Horea nr.33 vă așteptăm alături de familie și prieteni să vizitați H33 I Social Innovation Hub unde timp de trei zile puteți admira Omul Macro Macro Cosmos, expoziția de fotografie, să participați la workshopuri, să vizionați filme și să discutăm despre oraș. Desigur în tot timpul acesta atmosfera va fi una de relaxare, în curtea fostului depozit vă așteaptă mobilierul pictat, umbrarul mare, un bar și desigur, mâncare, muzica, discuții, tihnă.
Ah! Să nu uităm de faptul că aici la noi copii au loc de joacă cât vor ei! Vom organiza un mini colț cu distracții pentru ei, avem mingi, scoatem mașinuța cu pedale, mai vedem ce găsim. Au loc să se alerge pe acolo, făra să existe vreun pericol, strada e departe, dincolo de gang.
Deasemenea, să nu uităm de spectacolul de experiențe științifice și cel de magie.
Vineri de dimineață vă așteptăm în parc, lângă zona de adventure din spatele Cazinoului.

 

Art and Fun Days la H33

Art & Fun Days
Prima etapă a proiectului Orașul Acasă 2017
Organizator Urbannect in parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca
Locație: H33 - Social Innovation Hub, str. Horea nr. 33, Cluj
Viața orașului devine din ce în ce mai intensă, simțindu-se din ce în ce mai acut nevoia de spațiu care să găzduiască activitatea creativă aflată în plină expansiune. În același timp în trupul orașului există spații inerte aflate temporar în așteptarea unei transformări.
Dorim să atragem atenția asupra valorii pe care o pot aduce aceste spații vieții culturale a orașului prin utilizare inovativă, chiar și numai în evenimente cu caracter efemer.
Ne propunem ca, timp de trei zile, să transformăm un spațiu fost industrial într-un hub inovativ în care artele se conectează cu publicul. Arta plastică, fotografia, performance-ul, arta dramatică, arhitectura, designul, muzica, video art-ul, etc. vor fi prezente la această întâlnire și vor putea fi admirate într-o atmosferă de relaxare și socializare și într-un decor inedit.

H33 - Social Innovation Hub, fostul depozit al Prodvinalco, va fi, timp de un weekend, demonstrația vie a fertilizării creative și inovative a locațiilor inerte.
Evenimentul reprezintă prima etapă a proiectului “Orașul Acasă 2017”, proiect finanțat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca din fondurile nerambursabile destinate proiectelor culturale. Următoarele etape ale proiectului se vor desfășura în august la Plaja Grigorescu, în octombrie în Parcul Etnografic din Hoia și în decembrie în Parcul “Simion Bărnuțiu”.

 

Povesti la gura sobei

Asociația Urbannect va invitat din nou să aducem împreună în Spațiul Public al Orașului, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, atmosfera de “Acasă”!
Sufrageria Urbană cu mobilierul ei din paleți, cu o sobă rustică în care a ars un foc de lemne ADEVĂRAT, cu un pahar de ceai fierbinte, ne va ajuta să trăim împreună o seara de poveste.
De data aceasta, i-am invitat pe actorii Florin Suciu Buh și Silviu Ruști de la Magic Puppet să vă întampine în fața sobei cu lemne din această sufragerie ca să vă poarte pe aripile imaginației într-o călătorie în lumea poveștilor.
La debutul serii s-au inițiat diferite jocuri prin care copiii s-au  cunoscut între ei și s-au familiarizat cu povestitorul. Treptat, jocurile au început să aibă o anumita tematică și cu toții au început să plămădească lumea magică a unei povești. Îndrumați de povestitor, copiii au intrat in aceasta lume și au participat interactiv, fiind la rândul lor actori în desfășurarea acțiunii.
Actiunea s-a desfasurat în Târgul de Crăciun din Piața Unirii, în fiecare duminică a lunii decembrie, între orele 18.00 si 19.00.

 

 

Last Summer Day Party

Vara astronomică a anului 2016 a luat sfârșit odată cu echinocțiul de toamnă, atunci când durata nopții ajunge din nou egală cu cea a zilei, urmând ca apoi să tot crească.
În acest an, echinocțiul a avut loc fix în data de 22 septembrie la ora 17.21, făcând ca ziua de 21 să fie ULTIMA ZI DE VARĂ!!!
Am Vrut să ne luăm rămas bun împreună de la această minunată vară, urând totodată bun venit toamnei pe care o sperăm la fel de spectaculoasă.
Așa căăăăăăă...

LET'S PARTY!

 

(Multumim Robert Puteanu)

Somes 2021

Evenimentul s-a desfășurat pe plaja Grigorescu și pe terenul de plimbare al câinilor de lângă spațiul „La Butuci”. Acest proiect este finanțat și realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.


După ce în ultimii ani a conectat lumea din cartierele Clujului în living-ul urban, militând pentru revitalizarea spațiului public, anul acesta Asociația Urbannect a instalat pe malul Someșului un complex de facilități care să se constituie într-un veritabil parc de distracții și relaxare, în ideea de a construi o „machetă” a Someșului viitorului și a folosi la potențial maxim malurile apei.

 

Bobina cu Fotografii

din zona dedicata animalelor de companie

Orasul Acasa 2.4 Bd. Eroilor

După ce a parcurs un drum de peste 60 de zile prin cartierele Clujului, Oraşul Acasă a fost în centrul orașului ca să îşi spună poveştile adunate în cele trei etape de până acum.
Sufrageria Urbană a fost amplasată pe bulevardul Eroilor, lângă statuia Lupei Capitoline, vizavi de Biserica Schimbarea la Față, începând cu ziua de vineri, 16 octombrie 2015 și până duminică 18 octombrie, inclusiv.
Acesta este un proiect al Asociației Urbannect, dezvoltat în parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Scopul pe care și-l propune acest proiect este să promoveze faptul că Spațiul Public al orașului trebuie privit ca un cămin. Orașul este si el casa noastră a tuturor, trebuie iubit, asumat și îngrijit ca atare. În 2015, proiectul nostru și-a propus să facă un pelerinaj prin cartiere pentru a atrage atenția asupra necesității extinderii activității culturale și în centrele periferice ale orașului. După ce am organizat evenimente în Grigorescu, Mănăstur, Mărăști, Gheorgheni, vizităm acum centrul orașului.
Publicul clujean a fost invitat să poposească pe şezlongurile sau canapelele alcătuite din paleți recuperați şi să savureze un pahar de ceai fierbinte, audiind muzică bună.

 

 

Orasul Acasa 2.3 Lacul Gheorgheni

În perioada 25-27 septembrie, între orele 11.00 și 22.00, pe pontonul de pe malul lacului Gheorgheni, administrat de Iulius Mall, am pus la dispoziția cetățenilor, din nou, Sufrageria Urbană.
După ce am invitat locuitorii cartierului Grigorescu să petreacă trei zile de relaxare pe malul Someșului, la Plaja Grigorescu, în etapa întâia a acestui proiect, după ce ne-am pregătit de începerea școlii, împreună cu locuitorii cartierului Mănăștur în etapa a doua, acum, în cadrul etapei a treia, i-am invitat pe cei care locuiesc în cartierele Gheorgheni și Mărăști, dar nu numai pe ei, să vină în Sufrageria Urbană, unde le-am pregătit o atmosferă de tihnă și distracție pe malul lacului.
Sufrageria a fost găzduită de aceasta dată, de Parcul Iulius Mall, care la rândul său a fost bucuros să invite trecătorii la o sporovaială de weekend.
În programul acestor trei zile, se regăsesc activităti pe toate gusturile, care se adresează tuturor vârstelor.

 

 

 

Orasul Acasa 2.2 Parcul Primaverii

Etapa a dou-a a proiectului a fost destinată cartierului Mănăștur. Am ales ca locație Parcul Primăverii pentru că este situat în inima cartierului, intr-o poziție care oferă un potențial de vitalitate care merită exploatat cât mai intens.

 

 

Orasul Acasa 2.1 Plaja GRIGORESCU

Evenimentul desfășurat în 21‑23 august pe plaja GRIGORESCU a deschis seria pe care urbannect și‑a propus să o organizeze în 2015 sub egida Orașul Acasă – în cartiere.

Această serie de patru evenimente va avea o dezvoltare itinerantă, urmărind să promoveze conceptul de conectare urbană în patru zone diferite ale orașului (Grigorescu, Mănăștur, Mărăști‑Gheorgheni și Centru – B‑dul Eroilor).

 

 

 

Orasul Acasa 2 In cartiere 2015

   Oraşul Acasă s-a desfasurat în Piaţa Unirii făcând cetăţenii care trec frecvent prin centru să înţeleagă importanţa şi utilitatea spaţiului public ca instument de responsabilizare civică.

Nivelul următor al acestui concept s-a născut natural din necesitatea de a continua şi în spaţiile publice din cartiere, pentru a conştientiza mai bine ideea că oraşul nu e numai centrul. 

 

DEZBATERE DESPRE LIBERTATEA DE EXPRIMARE - SOMMES NOUS CHARLIE?

Dezbatere publică organizată de Asociația URBANNECT, în colaborare cu Fabrica de Pensule.

Invitați (în ordine alfabetică) : Horea AVRAM, Benoit BAVOUSET, Corina BUCEA, Mihai GOȚIU, Mihnea MĂRUȚĂ, Doru POP, Mihai POP, Dan Eugen RAȚIU, Bogdan Bob RĂDULESCU, Dumitru Cornel VÂLCU

Moderator: Sorin Dan CLINCI

 

 

ORASUL MEU - ACASA / MY HOME TOWN 2014

Asociatia culturala URBANNECT a continuat demersul inceput in vara anului 2014 in cadrul festivalului COLOURS OF CLUJ.

Va reamintim ca am conceput si construit (redand viata lemnului din paleti iesiti din uz, care urmau sa ajunga pe foc) un ansamblu de mobilier care simula camera de zi de acasa, dar in centrul pietei unirii. Conceptul urmareste sa sensibilizeze cetatenii asupra nevoii de a respecta si a ingriji orasul/spatiul public ca pe propriul camin.

 

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM