Orasul Acasa 2.4 Bd. Eroilor

După ce a parcurs un drum de peste 60 de zile prin cartierele Clujului, Oraşul Acasă a fost în centrul orașului ca să îşi spună poveştile adunate în cele trei etape de până acum.
Sufrageria Urbană a fost amplasată pe bulevardul Eroilor, lângă statuia Lupei Capitoline, vizavi de Biserica Schimbarea la Față, începând cu ziua de vineri, 16 octombrie 2015 și până duminică 18 octombrie, inclusiv.
Acesta este un proiect al Asociației Urbannect, dezvoltat în parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Scopul pe care și-l propune acest proiect este să promoveze faptul că Spațiul Public al orașului trebuie privit ca un cămin. Orașul este si el casa noastră a tuturor, trebuie iubit, asumat și îngrijit ca atare. În 2015, proiectul nostru și-a propus să facă un pelerinaj prin cartiere pentru a atrage atenția asupra necesității extinderii activității culturale și în centrele periferice ale orașului. După ce am organizat evenimente în Grigorescu, Mănăstur, Mărăști, Gheorgheni, vizităm acum centrul orașului.
Publicul clujean a fost invitat să poposească pe şezlongurile sau canapelele alcătuite din paleți recuperați şi să savureze un pahar de ceai fierbinte, audiind muzică bună.

 

 

 

 

În prima după amiază, Tiberiu Fărcaş şi Andrei Kuki Balogh, organizatorii Cluj Blues Fest v-au invitat să vorbiți şi să ascultați blues la un pahar de ceai cald.

 

 

Sâmbătă dimineaţa a pornit în forță cu un atelier creativ unde am pictat, am desenat, ne-am jucat si ne-am simțit bine.

 

 

De-a lungul diminetii Yume Coffee Roasters ne-a rasfățat simturile cu o cafea naturala specială și ne-a dezvăluit o parte din magia care se afla în spatele unei cafele facută cu pasiune din cele mai bune ingrediente.

 

 

Apoi a venit Chef Simona Șerban cu delicatesele cu care ne-a obisnuit și în etapele anterioare. A pregătit un brunch deosebit și a susținut un workshop gastronomic unde ne-a dezvăluit secretele din spatele acestor delicatese culinare.

 

 

Traista Urbană a fost și de data aceasta alături de noi. Impacții ne-au oferit un atelier inovator în care ne putem personaliza un accesoriu cu ajutorul culorilor și al imaginației. Toți cei prezenți și-au putut picta o traistă care a ramas o amintire placută dar si un obiect util pe care îl poți purta.

 

 

Spre lăsarea serii am avut parte de lasarea albumului Soft Engine al lui Cristian Ciceu si de o audiție de Jazz alături de prietenii de la Jazz Factory. Am baut ceai cald, am ascultat și am povestit despre muzică in Livingul Urban.

 

 

Duminică dimineaţa am pictat ceasuri de perete. A fost un atelier creativ susținut de Codruța Pop în care copii si adulții care au participat și-au putut personaliza propriul cadran de ceas.

După ce ceasurile au fost terminate li s-a montat mecanismul și au putut fi luate acasă de creatorii lor pentru a putea ticăi în intimitatea caminului fiecăruia.

 

 

 

După atelierul de ceasuri Florin Suciu Buh de la Magic Puppet ne-a invitat să luăm parte la un spectacol de magie. A fost un moment special în care n-em bucurat de minunata lume a magiei. Florin a reușit să capteze atenția tuturor prin umorul și talentul său.

 

 

După amiază am învățat să "Dăm o carte mai departe" și am pictat semne de carte alături de grupul Undialog.

 

 

Am încheiem cu o întâlnire la care au fost invitaţi toţi cei care au dat viaţă proiectului Oraşul Acasă în toate cele patru etape. Am Băut ceai, puțin vin fiert si ne-am uitat la poze din periplu, am ascultat muzică, ne-am amintit, am râs şi sporovăit. Pe bulevardul Oraşului. ACASĂ!

 

 

Click me

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM