Orasul Acasa 2.3 Lacul Gheorgheni

În perioada 25-27 septembrie, între orele 11.00 și 22.00, pe pontonul de pe malul lacului Gheorgheni, administrat de Iulius Mall, am pus la dispoziția cetățenilor, din nou, Sufrageria Urbană.
După ce am invitat locuitorii cartierului Grigorescu să petreacă trei zile de relaxare pe malul Someșului, la Plaja Grigorescu, în etapa întâia a acestui proiect, după ce ne-am pregătit de începerea școlii, împreună cu locuitorii cartierului Mănăștur în etapa a doua, acum, în cadrul etapei a treia, i-am invitat pe cei care locuiesc în cartierele Gheorgheni și Mărăști, dar nu numai pe ei, să vină în Sufrageria Urbană, unde le-am pregătit o atmosferă de tihnă și distracție pe malul lacului.
Sufrageria a fost găzduită de aceasta dată, de Parcul Iulius Mall, care la rândul său a fost bucuros să invite trecătorii la o sporovaială de weekend.
În programul acestor trei zile, se regăsesc activităti pe toate gusturile, care se adresează tuturor vârstelor.

 

 

 

 

Au fost două ateliere pentru copii, unul în care alături de Atelierele Bucuriei s-au pictat note muzicale pe care doi instrumentiști le-au cântat în hazul general și un altul, în care si-au construit singuri papușile, cu care vor improviza apoi o piesă de teatru, coordonați de actrița Mălina Mândru.


Sâmbătă după amiază a fost dedicată jazz-ului în cadrul unei audiții și a unei discuții pe acest subiect găzduite de Alex Moldovan de la Jazz Factory.


Duminică dimineața am facut schimb de cărți , am pictat semne de carte și am povesti despre rolul acestora în educația noastră alături de Grupul UnDialog.


După amiaza zilei de duminică, elevii de liceu au venit însoțiți de profesorii lor ca să ne povestească cum reușesc să își folosească inventivitatea și energia, organizând festivaluri ca și Ghibstock, sau construindu-și singuri un club în cadrul școlii ca și cei de la liceul Ana Aslan, etc.


Între timp participanții au avut posibilitatea să iși picteze propria Traistă Urbană în cadrul programului Crafting Traditions, al grupului Impacții.


Tot duminică după amiază, Valentin Pleș a facut ca acordurile de Hang si Cora (instrumente muzicale ambientale) să se revarse peste oglinda lacului.


Am încheia seara cu o discuție specifică malului lacului în care s-au spus povești pescarești,snoave și anecdote.


Am primit lacul și parcul de pe malul său, ACASĂ!

 

Click me

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM