Orasul Acasa 2.2 Parcul Primaverii

Etapa a dou-a a proiectului a fost destinată cartierului Mănăștur. Am ales ca locație Parcul Primăverii pentru că este situat în inima cartierului, intr-o poziție care oferă un potențial de vitalitate care merită exploatat cât mai intens.

 

 

 

 

Sufrageria Urbană a poposit pe platoul de la intrarea parcului începând cu vineri dimineața. A fost imediat integrat, cetățenii așezându-se cu naturalețe pe mobilierul sufrageriei.

 

 

 

Sâmbătă dimineața copii au participat la un atelier creativ în care au pictat și lipit vitralii din bucătele de lasagna.

În tot acest timp părinții au degustat o cafea specială oferită de cei la Yume.

 

 

În timpul atelierelor de creație parinții au adus jucarii si cărți pe care le-au pus la dispoziția copiilor în cadrul schimbului de jucării.

 

 

După aceea a urmat un atelier de pictat semne de carte și o discuție despre cărți si citit.

Tot in cadrul acestui eveniment a avut loc o dezbatere în care profesori și elevi și-au împărtășit experiența de participare la proiecte naționale si internaționale.

 

 

Duminică dimineața copii au fost implicați în ateliere creative în care au pictat soarele și norii.

 

 

 

După atelierele pentru copii, elevii care organizează GhibStock, au moderat un atelier de pictat traiste urbane.

 

 

Între timp Chef Simona Șerban a pregătit workshopul culinar si preparate gustoase.

 

 

Dupamiaza ultimei zile a fost dedicată unei dezbateri de mare interes în cadrul căreia s-a dezbătut locuirea în cartier.

În cadrul acesteia, invitații care au venit din medii diverse (urbaniști, arhitecti, sociologi, jurnalisti, designeri, medici, filologi, etc.) s-au intalnit cu oamenii din cartier.

 

 

 

Evenimentul s-a incheiat in acordurile instrumentelor muzicale ale lui Valentin Pleș.

 

 

 

 

Click me

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM