ORASUL MEU - ACASA / MY HOME TOWN 2014

Asociatia culturala URBANNECT a continuat demersul inceput in vara anului 2014 in cadrul festivalului COLOURS OF CLUJ.

Va reamintim ca am conceput si construit (redand viata lemnului din paleti iesiti din uz, care urmau sa ajunga pe foc) un ansamblu de mobilier care simula camera de zi de acasa, dar in centrul pietei unirii. Conceptul urmareste sa sensibilizeze cetatenii asupra nevoii de a respecta si a ingriji orasul/spatiul public ca pe propriul camin.

 

 


Simularea acestei echivalente propune in acelasi timp si o invitatie la conectarea fiecaruia dintre noi la viata orasului. Urbannect isi propune sa ofere intregii comunitati posibilitatea de a interactiona creativ, cultural artistic cu Orasul, cu performeri dar , pana la urma cu fiecare dintre ceilalti locuitori.

Caci toti trebuie sa invatam sa ne simtim in Oras CA ACASA. DEOARECE IN ORAS SUNTEM ACASA! Orasul e casa fiecaruia dintre noi!

Ansamblul de mobilier a fost montat in cursul zilei de vineri 17 octombrie, in Piata Unirii, unde a ramas pana luni, 20 octombrie, inclusiv.

Toti cetatenii orasului au fost invitati sa se opreasca o clipita , sa isi traga sufletul in arealul acestui spatiu public transformat. Au gasit aici un ceai fierbinte, nuci, posibilitatea de a se fotografia intr-un fel hazliu, pana la urma au regasit ceva din linistea unui camin.

De-a lungul acestei perioade s-au petrecut si diferite evenimente : teatru, dezbateri, o instalatie interactiva video art, spectacole ptr copii, magie ,tap dance si un moment dedicat lui Janovics Jeno cu proiectia documentarului depsre viata acestui extraordinar clujean.

 

Banner Concept

Banner Program

Banner Parteneri

Click me

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM