Orasul Acasa 2.4 Bd. Eroilor

După ce a parcurs un drum de peste 60 de zile prin cartierele Clujului, Oraşul Acasă a fost în centrul orașului ca să îşi spună poveştile adunate în cele trei etape de până acum.
Sufrageria Urbană a fost amplasată pe bulevardul Eroilor, lângă statuia Lupei Capitoline, vizavi de Biserica Schimbarea la Față, începând cu ziua de vineri, 16 octombrie 2015 și până duminică 18 octombrie, inclusiv.
Acesta este un proiect al Asociației Urbannect, dezvoltat în parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Scopul pe care și-l propune acest proiect este să promoveze faptul că Spațiul Public al orașului trebuie privit ca un cămin. Orașul este si el casa noastră a tuturor, trebuie iubit, asumat și îngrijit ca atare. În 2015, proiectul nostru și-a propus să facă un pelerinaj prin cartiere pentru a atrage atenția asupra necesității extinderii activității culturale și în centrele periferice ale orașului. După ce am organizat evenimente în Grigorescu, Mănăstur, Mărăști, Gheorgheni, vizităm acum centrul orașului.
Publicul clujean a fost invitat să poposească pe şezlongurile sau canapelele alcătuite din paleți recuperați şi să savureze un pahar de ceai fierbinte, audiind muzică bună.

 

 

Orasul Acasa 2.3 Lacul Gheorgheni

În perioada 25-27 septembrie, între orele 11.00 și 22.00, pe pontonul de pe malul lacului Gheorgheni, administrat de Iulius Mall, am pus la dispoziția cetățenilor, din nou, Sufrageria Urbană.
După ce am invitat locuitorii cartierului Grigorescu să petreacă trei zile de relaxare pe malul Someșului, la Plaja Grigorescu, în etapa întâia a acestui proiect, după ce ne-am pregătit de începerea școlii, împreună cu locuitorii cartierului Mănăștur în etapa a doua, acum, în cadrul etapei a treia, i-am invitat pe cei care locuiesc în cartierele Gheorgheni și Mărăști, dar nu numai pe ei, să vină în Sufrageria Urbană, unde le-am pregătit o atmosferă de tihnă și distracție pe malul lacului.
Sufrageria a fost găzduită de aceasta dată, de Parcul Iulius Mall, care la rândul său a fost bucuros să invite trecătorii la o sporovaială de weekend.
În programul acestor trei zile, se regăsesc activităti pe toate gusturile, care se adresează tuturor vârstelor.

 

 

 

Orasul Acasa 2.2 Parcul Primaverii

Etapa a dou-a a proiectului a fost destinată cartierului Mănăștur. Am ales ca locație Parcul Primăverii pentru că este situat în inima cartierului, intr-o poziție care oferă un potențial de vitalitate care merită exploatat cât mai intens.

 

 

Orasul Acasa 2.1 Plaja GRIGORESCU

Evenimentul desfășurat în 21‑23 august pe plaja GRIGORESCU a deschis seria pe care urbannect și‑a propus să o organizeze în 2015 sub egida Orașul Acasă – în cartiere.

Această serie de patru evenimente va avea o dezvoltare itinerantă, urmărind să promoveze conceptul de conectare urbană în patru zone diferite ale orașului (Grigorescu, Mănăștur, Mărăști‑Gheorgheni și Centru – B‑dul Eroilor).

 

 

 

Orasul Acasa 2 In cartiere 2015

   Oraşul Acasă s-a desfasurat în Piaţa Unirii făcând cetăţenii care trec frecvent prin centru să înţeleagă importanţa şi utilitatea spaţiului public ca instument de responsabilizare civică.

Nivelul următor al acestui concept s-a născut natural din necesitatea de a continua şi în spaţiile publice din cartiere, pentru a conştientiza mai bine ideea că oraşul nu e numai centrul. 

 

ORASUL MEU - ACASA / MY HOME TOWN 2014

Asociatia culturala URBANNECT a continuat demersul inceput in vara anului 2014 in cadrul festivalului COLOURS OF CLUJ.

Va reamintim ca am conceput si construit (redand viata lemnului din paleti iesiti din uz, care urmau sa ajunga pe foc) un ansamblu de mobilier care simula camera de zi de acasa, dar in centrul pietei unirii. Conceptul urmareste sa sensibilizeze cetatenii asupra nevoii de a respecta si a ingriji orasul/spatiul public ca pe propriul camin.

 

 

PARTENERI INSTITUTIONALI

 

 

 

SUSTINEM